Cliënt ervaring EFT

Gedachten Loslaten

In 2 sessies heeft Derk mij geholpen om de spanning om ‘het goed te willen doen’ los te laten. Hij was daarin afgestemd en precies. Fijn om met hem te werken.
Otwin, Psycholoog

Stevig fundament

Het is een groot wonder, hoe een EFT-sessie bij Derk verloopt. Ik werkte met hem in drie bijeenkomsten aan mijn podiumangst waar ik al tientallen jaren op allerlei manieren aan had gewerkt. De grote zwaarte was inmiddels wel van het thema verdwenen, maar ‘klaar’ was het niet. Door met Derk naar de juiste omschrijving van het thema te gaan, er op te kloppen, verdwijnt het zomaar!
Ik kan ook lijfelijk voelen dat de sessies me steviger maken, alsof daar waar eerst een gat in me zat, nu een stevig fundament komt. Dat is belangrijk voor me. Het geeft als het ware een basis aan de mentaal-emotionele deprogrammering.
Derk is als begeleider heel prettig, geen groot ego dat mee moet doen, geen ‘ik zal jou wel eens even beter maken’, maar met ruimte, dienstbaar, invoelend en luisterend aanwezig.
Hesther, Zangeres

Waardigheid terugpakken

Ook al ligt mijn arbeidsconflict alweer een paar jaar achter mij, ik merkte toch dat bepaalde gebeurtenissen nog steeds pijnlijk voelden zonder dat ik precies de vinger kon leggen op wat mij zo had geraakt.
Door de verschillende ronden waarin Derk mij uitnodigde om slechts met twee vingers of een enkele hand te kloppen op en rond mijn hoofd en het uitspreken van kernachtige zinnen, kreeg ik steeds beter zicht op wat er werkelijke voor mij speelde. Hierdoor kon ik langzamerhand weer mijn waardigheid terugpakken en mijn schaamte loslaten.
Na afloop voelde ik mij bevrijd, rustig en kon ik meer compassie opbrengen met de ander.
Derk doet alles heel duidelijk en ontspannen voor, met een soort luchtigheid die opent en een eenvoud die maakt dat je makkelijk volgt. Hij beschikt over een enorme woordenschat waardoor hij net dat woord kan inbrengen dat de kern rechtstreeks raakt. Zijn flexibiliteit, levenservaring, humor en rust, maken de sessies zo waardevol. Echt een aanrader.
Saskia van Laar, Trainer/adviseur voor docenten

Opluchting

25 jaar geleden ben ik door een psychotische man en zijn hond aangevallen. Hierdoor werd ik bang voor honden. Door die angst gingen honden anders op mij reageren, en werd ik nog banger.
Met een EFT behandeling door Derk ben ik die angst kwijt geraakt.  Dat lucht erg op. Ik benader nu honden voorzichtig maar niet meer vanuit angst.
Ellen, Huisarts 

Een warm bad van aandacht

De sessies met Derk waren een warm bad van aandacht. Zijn scherpte en rustige aanwezigheid gaven mij houvast. Ik kwam bij Derk omdat ik angst voelde in mijn lijf. Een angst die ik ken vanuit mijn verleden. Ik voel mij op zo’n moment niet veilig. Het is voelbaar, maar er is niet langer een aanleiding voor. De angst diende zich aan op momenten waarin iets van de oude aanleiding uit mijn jeugd werd herkend door mijn lijf en zenuwstelsel. Met mijn verstand kon ik de aanleiding beredeneren, maar daar verdween de angst niet door.
Hij heeft mij met humor en vasthoudendheid weten te leiden naar precies die woorden die passend waren in de sessie. Derk heeft mij bij het hier en nu gehouden en liet me de angst wel even ervaren, maar hij liet me er niet in opgaan. Met lichtheid en humor hebben we verschillende kloprondes gedaan en het angstig gevoel werd steeds minder. Ook nu, na de sessies, voel ik veel minder angst in mijn lijf.’
Wouter, Lichaamsgericht coach

De gespannen veer draait los

In de tweede sessie met Derk werkte ik aan de intense spanning in mijn lijf die ik voel als ik in een ziekenhuizen kom.
Na het onder woorden brengen welk thema of woord hierbij hoort zijn we aan het werk gegaan en hebben d.m.v. vaste zinnen geklopt op bepaalde punten.
Het is heel mooi om te merken dat per ronde de strakke veer losser werd en ik inzicht kreeg in wat er voor mij onder lag: oud verdriet en het gevoel van alleen te zijn geweest in die situatie.
Een schakel aan oude ervaringen en gebeurtenissen kwamen voorbij die hier mee te maken hadden.
Door telkens tussendoor te kloppen en hardop te benoemen dat ik “goed ben zoals ik ben” ontrolde de veer en kwam er zachtheid op mijn nare ervaringen.
Het is een mooie manier om nare of heftige gebeurtenissen een plek te geven en met zachtheid naar te kijken.
Merle, Docent beeldend en coach

Van angst naar verlangen

Met aandacht en warmte ontvangt Derk mij voor mijn EFT-sessie. Samen gaan we op zoek naar het thema dat op dit moment het meeste speelt. De angst voor afwijzing als ik contact zoek met mijn zus, komt naar voren. We werken met een zin tijdens het kloppen, waarin zowel mijn angst als het mijzelf precies aanvaarden zoals ik ben, naar voren komen.
Het is wonderlijk wat er dan in verschillende kloprondes plaatsvindt. Langzaam ontspant het zich in mijn lijf en verandert/transformeert ook de overtuiging over de angst. Wat overblijft is een diep verlangen naar een liefhebbende relatie met mijn zus. Dat voelt stevig en authentiek. Een basis van waaruit ik contact met haar kan maken én bij mijzelf kan blijven.
Mooi, dankjewel!
Simone, Unique Self Coach

Wonderbaarlijke oplossing

De tweede sessie bij Derk namen we een ander onderwerp: de verstoorde relatie met een familielid. Wat hier gebeurde was dat er steeds een laagje werd afgepeld van de emotie, tot ik, al heel snel, bij de kern kwam van dit probleem en deze wonderbaarlijk oploste….Vooral omdat het er gewoon echt mocht zijn en de druk, het drama, eraf was. Ik hoefde er niet meer zoveel mee…
Wat ik heel fijn en sterk vind aan Derk, is de ‘fine tuning’, zijn kunst om heel goed te luisteren en horen wat er eigenlijk gezegd wordt en daar de essentie uit te halen.
Hij staat als mens naast je zonder hiërarchie en oordeel. Daardoor voelde ik me vrij en veilig om er te laten zijn wat er is. En dat maakt dat je heel effectief kunt werken.
Karin, Natuurgeneeskundige