Cliënt ervaring EFT

Stevig fundament

Het is een groot wonder, hoe een EFT-sessie bij Derk verloopt. Ik werkte met hem in drie bijeenkomsten aan mijn podiumangst waar ik al tientallen jaren op allerlei manieren aan had gewerkt. De grote zwaarte was inmiddels wel van het thema verdwenen, maar ‘klaar’ was het niet. Door met Derk naar de juiste omschrijving van het thema te gaan, er op te kloppen, verdwijnt het zomaar!
Ik kan ook lijfelijk voelen dat de sessies me steviger maken, alsof daar waar eerst een gat in me zat, nu een stevig fundament komt. Dat is belangrijk voor me. Het geeft als het ware een basis aan de mentaal-emotionele deprogrammering.
Derk is als begeleider heel prettig, geen groot ego dat mee moet doen, geen ‘ik zal jou wel eens even beter maken’, maar met ruimte, dienstbaar, invoelend en luisterend aanwezig.

Hesther, zangeres

 

Waardigheid terugpakken

Ook al ligt mijn arbeidsconflict alweer een paar jaar achter mij, ik merkte toch dat bepaalde gebeurtenissen nog steeds pijnlijk voelden zonder dat ik precies de vinger kon leggen op wat mij zo had geraakt.
Door de verschillende ronden waarin Derk mij uitnodigde om slechts met twee vingers of een enkele hand te kloppen op en rond mijn hoofd en het uitspreken van kernachtige zinnen, kreeg ik steeds beter zicht op wat er werkelijke voor mij speelde. Hierdoor kon ik langzamerhand weer mijn waardigheid terugpakken en mijn schaamte loslaten.
Na afloop voelde ik mij bevrijd, rustig en kon ik meer compassie opbrengen met de ander.
Derk doet alles heel duidelijk en ontspannen voor, met een soort luchtigheid die opent en een eenvoud die maakt dat je makkelijk volgt. Hij beschikt over een enorme woordenschat waardoor hij net dat woord kan inbrengen dat de kern rechtstreeks raakt. Zijn flexibiliteit, levenservaring, humor en rust, maken de sessies zo waardevol. Echt een aanrader.

Saskia van Laar, Trainer/adviseur voor docenten

 

De gespannen veer draait los

In de tweede sessie met Derk werkte Ik aan de intense spanning in mijn lijf die ik voel als ik in een ziekenhuizen kom.
Na het onder woorden brengen welk thema of woord hierbij hoort zijn we aan het werk gegaan en hebben d.m.v. vaste zinnen geklopt op bepaalde punten.
Het is heel mooi om te merken dat per ronde de strakke veer losser werd en ik inzicht kreeg in wat er voor mij onder lag: oud verdriet en het gevoel van alleen te zijn geweest in die situatie.
Een schakel aan oude ervaringen en gebeurtenissen kwamen voorbij die hier mee te maken hadden.
Door telkens tussendoor te kloppen en hardop te benoemen dat ik “goed ben zoals ik ben” ontrolde de veer en kwam er zachtheid op mijn nare ervaringen.
Het is een mooie manier om nare of heftige gebeurtenissen een plek te geven en met zachtheid naar te kijken.

Merle, docent beeldend en coach