Over PauWau

dernk_doijerPauWau is de coachingspraktijk
van Derk Doijer (1958)

Naast mijn coachingspraktijk werk ik op de Pabo Amersfoort, onderdeel van de Hogeschool Utrecht. Hier werk ik als studieloopbaanbegeleider, stagebegeleider, School Video Interactie Begeleider en als dramadocent

In 1987 heb ik de opleiding tot dramadocent afgerond op de opleiding voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht (nu Hogeschool voor de Kunsten).

Vanaf 1992 heb ik op verschillende Pabo’s als  dramadocent en stagebegeleider gewerkt. Sinds 2006 ben ik werkzaam op Pabo Amersfoort (HU).

Sinds 1999 ben ik gecertificeerd School Video Interactie Begeleider (SVIB’er).
Als coach begeleid ik sinds 2000 mensen met persoonlijke en met  loopbaanvragen. Daarvoor werkte ik als docent en trainer in het basis-, voortgezet-, (hoger)beroeps – en volwassenenonderwijs.

In 2003 ben ik opgeleid tot loopbaanbegeleider.
Dat jaar ben ik bij het ITIP  een tweejarige opleiding begonnen om mijn coachingsvaardigheden te verdiepen. Aansluitend ben ik in 2005, bij het ITIP, eveneens een tweejaringe opleiding voor energetisch lichaamswerk gestard.

Veranderingsproces

In mijn onderwijsloopbaan heeft bij mij het begeleiden van veranderingsprocessen altijd voorop gestaan. Als dramadocent heb ik veel trainingen gegeven aan docenten, onder andere hoe dramawerkvormen gebruikt kunnen worden bij NT2 aan volwassenen. Verder heb ik als docent en stagebegeleider op verschillende Pabo’s studenten begeleid bij het zinvol inzetten van dramawerkvormen in de klas en het vinden van hun eigen wijze van lesgeven.  En dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds, en met heel veel plezier.

Inspiratie

Het verrassende verloop van een coachingstraject en de onvoorspelbare uitkomst ervan geven mij inspiratie in dit werk.

Bij ‘Visie’ wordt mijn inspiratie nog meer toegelicht.