Matrix Reïmprinting

Ook de ontwikkeling van EFT staat niet stil. Een afgeleide methode ontwikkelt door EFT Master Karl Dawson heet Matrix Reïmprinting.

Bekijk hier een demonstratie Van Karl Dawson waarin hij Matrix Reimprinting toepast. Het filmpje begint met een introductie over Inner Child Work. De demonstratie begint bij ongeveer 5 min.
Corona-aanpassing
Zoals je ziet tapped de therapeut op de handen en gezicht  van de client. In mijn praktijk is de opstelling zo gemaakt dat tussen  mij en de client een perspex schot is geplaats zo, dat het tappen nog steeds plaats kan vinden, zonder last te kunnen hebben van elkaars ademstroom. Voor en na de MR-sessie worden de handen gewassen. 

Inmiddels heb ik de opleiding afgerond tot Matrix Reïmprinting Practitioner.

De nieuwste technieken

Sinds het ontstaan van EFT eind jaren ’90 door Gary Craig, heeft de methode zich verder ontwikkeld. EFT Masters hebben effectieve technieken ontwikkeld om EFT nog beter te kunnen toepassen.

Karl Dawson heeft met zijn Matrix Reimprinting een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van EFT. Het brengt EFT een stap verder omdat niet alleen de emotie wordt geneutraliseerd, maar ook de herinnering getransformeerd wordt naar een positieve ervaring. Jij als cliënt blijft hierin de leiding hebben van het proces.

Herinneringen zijn opgeslagen in Het Veld: De Matrix

Matrix Reimprinting gaat uit van de gedachte dat herinneringen opgeslagen zijn in Het Veld of The Matrix en niet in ons brein zelf. Ons brein functioneert meer als een zend en ontvangst systeem die verbonden is met Het Veld. Wanneer we een herinnering hebben dan heeft ons brein die herinnering gedownload uit Het Veld. Nemen we de herinnering waar, dan bevindt deze zich in ons lichaam en kunnen we de daaraan gekoppelde emoties of fysieke klachten voelen.

 Bij MR blijven we bewust ons huidige ZELF (gedissocieerd)!

Met andere woorden, wanneer we in de herinnering stappen alsof we die nu weer ervaren, kan dat een heftige reactie opleveren. Bij MR blijven we bewust ons huidige ZELF (gedissocieerd) en maken contact met de herinnering in Het Veld, de ECHO. Deze ECHO’s kun je zien als een holografisch energieveld die bestaat uit een ervaring van jou op een specifiek moment; bijvoorbeeld ‘de kleine Derk die in zijn broek heeft geplast’.

Wanneer je jouw Veld opschoont,
maak je ruimte voor meer positieve ervaringen

Wanneer we veel negatief geladen ECHO’s in ons Veld meedragen, dan kost ons dat meer en meer energie. Dat is een van de redenen waarom mensen vermoeidheidsklachten ontwikkelen. Bovendien werkt ons energieveld als een magneet:  negatieve ECHO’s trekken meer negatieve ECHO’s aan. Je ervaart steeds meer situaties die overeenkomen met je negatieve herinneringen uit je verleden.
Wanneer je jouw Veld opschoont, maak je ruimte voor meer positieve ervaringen.

Hoe werkt MR?

We stappen als het ware als ons volwassen ZELF in ons eigen verleden

We neutraliseren eerst met behulp van EFT de negatieve lading van een ECHO.
Vervolgens maken we contact met de ECHO en vragen wat het nodig heeft of waar het behoefte aan heeft. We stappen als het ware als ons volwassen ZELF in ons eigen verleden. Zo kunnen we als ons volwassen ZELF de ECHO’s uit ons verleden helpen om lastige situaties op te lossen. Vervolgens wordt de getransformeerde herinnering opgeslagen in Het Veld. De transformatie werkt zeer helend en bevrijdend.

Contactinformatie

Bron
Yvonne Toeset (Eqlibre)Alle meningen, voorbeelden en citaten komen voort uit mijn persoonlijke ervaring met EFT en uit mijn praktijkervaring als EFT Practitioner.